Windows Management User Group

Programma van 4e WMUG meeting op 6 November is bekend

Op woensdag 6 november a.s. is het zover, dan is de 4e WMUG meeting. Ditmaal is Conclusion Future Infrastructure Technologies in Utrecht onze gastheer. Kaarten zijn nog steeds kosteloos verkrijgbaar via Eventbrite.

Adres:

Conclusion FIT

Herculesplein 80

3584 AA Utrecht

Tel: +31 30 2193 800

De avond begint om 17:00 uur met een hapje en een drankje. De sessies starten vanaf 18:00 uur.

Let op: Parkeren is mogelijk onder het pand van Conclusion bij Q-Park, hier zijn echter wel parkeerkosten aan verbonden.

Het programma is als volgt:

•         18:00 – 19:00 Christopher Keyaert – Automation – How to make my IT life easier

clip_image001

Bio:

Christopher is highly focused on the Microsoft System Center product family, He worked with a number of medium and large international companies delivering IT services with System Center technologies. He is a Microsoft MVP and also, a Microsoft certified trainer who strives to always deliver high quality for his customers and for the community. Christoper can be found on twitter via @keyaertc

Session Abstract:

With System Center 2012 Orchestrator, you require no scripting experience! Use Orchestrator as it is meant to be used to accomplish integration, automation, and orchestration across your systems.

•         19:15 – 20:15 Jeff Wouters – Introduction to PowerShell’s Desired State Configuration

clip_image002

Bio:

Jeff Wouters, MVP PowerShell, is a freelance technical consultant from The Netherlands with a focus on automating and high availability through Microsoft and Citrix products. He has a great passion for PowerShell and uses it to automate tasks and reports on the job. Jeff is a frequent speaker on the E2E Virtualization Conference, BriForum, the Microsoft TechDays and System Center Universe. He is also the founding member of the Dutch PowerShell User Group. Jeff is an active tweeter @JeffWouters and blogs at http://www.jeffwouters.nl (mainly about PowerShell but also about anything that piques his interest).

Session Abstract:

Compliancy and consistency throughout an environment; two of the hardest things to enforce in any environment. PowerShell v4 brings us Desired State Configuration (DSC) as the solution to this problem. What is DSC? How does it work under the hood? During this session we’ll cover the internal workings of DSC, the possibilities and practical examples.

•         20:30 – 21:30 Jasper van Westen – Task Automation, User & Resource Provisioning en IT Store

clip_image003

Bio:

Jasper heeft meer dan 17 jaar ervaring op het gebied van enterprise architecture, server virtualisatie, applicatie virtualisatie, systems management, workspace management, application provisioning, server-based computing en security. Hij heeft zijn ervaring opgebouwd bij o.a. CDG Europe, Tech Data en Azlan. Als Senior Product Manager is Jasper medeverantwoordelijk voor de productstrategie van RES Software.
Jasper van Westen is te volgen op twitter via @JaspervanWesten

Session Abstract:

Achter elk verzoek schuilt een standaardwijziging in de infrastructuur die zich kan herhalen en die een voorspelbare uitkomst heeft: een taak die gemakkelijk kan worden geautomatiseerd. Hiervoor heeft u een lichtgewicht automation platform nodig dat deze wijzigingen kan uitvoeren en begeleiden binnen de infrastructuur. RES Automation Manager integreert hierbij ook met uw bestaande, hybride omgeving.

Gebruikers kunnen IT-services aanvragen en u kunt deze services leveren zonder dat IT-medewerkers bij elk afzonderlijk geval betrokken hoeven te zijn. Het resultaat is een snellere dienstverlening, een kleinere kans op menselijke fouten en een beperktere inzet van IT-medewerkers. De IT-afdeling houdt door deze automatiseringsslag kostbare tijd over om aan projecten te werken, in plaats van zich bezig te houden met dagelijkse operationele taken met een repetitief karakter.