Windows Management User Group

Programma WMUG bijeenkomst 12 februari bekend

Op 12 februari organiseert de Windows Management User Group Nerderland een bijeenkomst over Monitoring. Ook dit maal hebben we weer 3 top sprekers uit de community weten vast te leggen, zie hieronder voor de sprekers en de onderwerpen. Op 12 februari zijn we net als vorig jaar weer welkom bij VX Company in Baarn.

De avond start om 17:00 met een hapje en een drankje, dus kom op tijd! 🙂 Heb je jezelf nog niet ingeschreven? Schrijf je dan snel in: http://wmug-2014-01.eventbrite.nl/


17:00 – 17:45

17:45 – 18:00

Ontvangst / Kickoff

 

vx

18:00-19:00Using PowerShell with System Center Operations Manager 2012 R2

Introduction on how to use PowerShell to manage System Center Operations Manager 2012 R2.

In this session we walk through the PowerShell System Center Operations Manager 2012 R2 module and learn some basic PowerShell.

We start with a short introduction to PowerShell and learn how to use the Operations Manager PowerShell cmdlets.

stestra
Stefan Stranger
He loves to use PowerShell to automate and inspect systems he is working on. He shares his knowledge on his TechNet blog. You can also find him on Twitter

19:00 – 20:00Haal de mist uit je cloud monitoring met SCOM…

 

Vele mensen kennen hun vertrouwde omgeving en monitoren deze met SCOM. Perfect! Maar wat met alle andere dingen die gemonitord moeten worden zoals de cloud?

Zou het niet geweldig zijn om alle verschillende omgevingen in SCOM te kunnen monitoren zodat je een overzicht krijgt van alles in 1 oogopslag?

In deze sessie gaan we het niet enkel hebben over de monitoring van je cloud maar ook hoe je de kracht en de kennis van de cloud kan gebruiken om je eigen omgeving veiliger en betrouwbaarder te maken.

Het is het beste van 2 werelden combineren in de tool die je gewoon bent van te gebruiken.

Dieter_Wijckmans_vierkantDieter Wijckmans

Dieter is in his early 30s and is a big fan of technology. He’s been active in the IT industry for over 13 years, 11 of which as a freelance consultant. As an ITIL certified professional he mainly helps companies streamline their processes and use the right tools to support these processes. He’s an experienced helpdesk migrator and helpdesk team leader and therefore knows which challenges big companies are confronted with when they adapt their processes to support their activities and more efficiently organize the work of their support staff.
His main focus is on System Center Operations Manager and System Center Service Manager, but he’s also well acquainted with the other products of the System Center suite and other technologies. He’s been active in very diverse environments with different processes, company cultures and styles.
During these projects he acquired a lot of insights into the point of view of management and the people who need to work with the technologies. He’s always trying to find the right balance between manageability and practical relevance.
His motto illustrates his way of working: Don’t overthink it… It’s doing common things uncommonly well that brings success.

20:15 – 21:15

Business Service Management for System Center Operations Manager
Het inzichtelijk maken van monitoring informatie in de context van de diensten die een IT afdeling levert aan haar organisatie is nog altijd een uitdaging met System Center Operations Manager (OpsMgr). Hoe zorgt een organisatie er bijvoorbeeld voor dat de business en IT dezelfde taal spreken en hetzelfde doel nastreven. En hoe zorg ik er als IT admin voor dat IT management, service delivery managers, helpdesk en engineering teams over de juiste informatie beschikken zodat, als er problemen zijn met een bepaalde dienst, de informatie uit OpsMgr snel en adequaat kan aangeven wat de impact op de business en SLA is en wat de root cause van het probleem is?

Tijdens deze presentatie zal een preview worden gegeven van de aankomende versie van Live Maps voor Operations Manager.  In deze versie staat Business Service Management centraal en zullen er voorgedefinieerde dashboards worden geleverd voor de diverse stakeholders binnen een organisatie.   

DennisRietvink

Dennis Rietvink

Dennis co-founded Savision in late 2007 with Douwe Van de Voort, and is responsible for professional services and sales support. Dennis has over 12 years of systems management, architecture design, and deployment experience working for Fortune 500 companies at EDS (now Hewlett Packard) and other firms. He is the co-architect of multiple innovative (patented) systems and management products used globally at EDS to centrally manage Microsoft-based infrastructures of their large accounts. As an infrastructure architect for multiple projects, Dennis specialized in maintaining communication with customers and translating business requirements into technical architectures. He worked for many global accounts like Dow Chemicals, DSM, Aegon and the Dutch Railways. Dennis studied Computer Science at the Hogeschool of Etten-Leur, the Netherlands.

________________________________________________________________