Windows Management User Group

Programma WMUG bijeenkomst virtualisatie op 16 September bekend

Op dinsdag 16 September organiseert de Windows Management User Group Nederland wederom een avond vol interessante sessies. Het thema van deze avond is virtualisatie. Voor deze avond kunnen we melden dat het ons wederom is gelukt om zeer interessante sprekers vast te leggen, namelijk Eric Sloof, Henk Arts en Marcel van den Berg. De bijeenkomst wordt gehouden bij PQR in de Meern welke tevens het eten en de afsluitende borrel voor ons verzorgd.

17:00 – 17:50 Ontvangst / Eten 3fifty
17:50 – 18:00 Kick-off Kick-off door Ruben Spruijt, CTO bij PQR
18:00 – 19:00

What’s new in vSphere 6

VMware vSphere 6 introduces many new features and enhancements to further extend the core capabilities of the vSphere platform. This session will discuss features and capabilities of the vSphere platform, including vMotion, Network/Storage IO Control and  vSphere Web Client Enhancements.

Eric Sloof

 

Eric Sloof heeft een ruime ervaring opgebouwd in de IT. Hij is al bijna 20 jaar respectievelijk actief als programmeur, beheerder en consultant. De laatste jaren is zijn werkterrein verschoven naar het verzorgen van trainingen en worden zijn VMware cursussen met veel enthousiasme door cursisten ontvangen. Hij heeft als trainer ook verschillende awards gewonnen. Daarnaast is zijn website NTPRO.NL keer op keer in de prijzen gevallen als meest populaire VMware Blog. Eric is ook verkozen tot VMware vExpert en heeft op diverse evenementen zoals de VMUG en VMworld presentaties gegeven. Eric blogt op http://www.ntpro.nl en is te vinden op twitter via @esloof

19:10 – 19:55 Veeam Update

  • Defining Availability for the Modern Data Center
  • Veeam Data Center Availability Suite, solving the always-on gap
  • Some NEW features coming in v8!

Henk Arts

Henk is een IT professional met meer dan  20 jaar ervaring. Henk is gespecialiseerd in (virtual)data management en BuRA (Backup Recovery and Archiving) technieken en houdt bij Veaam zich bezig met technical sales en pre-sales.

Henk blogt op www.VMstarter.nl en is te vinden op twitter via @vmhenk

20:05 – 21:05 Hoe kan disaster recovery verbeterd worden?Disaster Recovery (DR) kan makkelijker. Geen enkele bekeerder zit er op te wachten om dagen te zweten om een omgeving, welke bijvoorbeeld door brand onbruikbaar is te moeten herstellen in de hoop dat alles kan worden hersteld.

Marcel zal een overzicht verzorgen van DR oplossingen voor Microsoft Hyper-V en VMware vSphere omgevingen. Hij staat stil bij de kansen op rampen en ongelukken, het “Dat overkomt mij niet syndroom”, de huidige pijnpunten bij het gebruik van backup en welke oplossingen er zijn.

Marcel van den BergMarcel van den Berg is een Senior Technical Consultant bij PQR. Marcel heeft meer dan 24 jaar ervaring in de IT en houdt zich bij PQR bezig met server virtualisatie en cloud projecten.

Marcel blogt op http://up2v.nl en is te vinden op twitter via @marcelvandenber

 

21:05 – 22:00______________ Afsluiting en Borrel_____________________________________________

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel hier in: http://wmug-2014-04.eventbrite.nl/ ! Tot 16 September!