Windows Management User Group

Programma WMUG NL Meeting 8 oktober bekend

Op woensdag 8 oktober organiseert de Windows Management User Group Nederland wederom een avond vol interessante sessies. Het thema van deze avond is workspace management. Voor deze avond kunnen we melden dat het ons wederom is gelukt om zeer interessante sprekers vast te leggen, namelijk Pim van der Vis, Jasper van Westen en Jason Sandys. De bijeenkomst wordt gehouden bij IT-Concern in Gorinchem welke tevens het eten en de afsluitende borrel voor ons verzorgd.

17:00 – 17:50 Ontvangst / Eten logo_itconcern-300x80
17:50 – 18:00 Kick-off Kick-off IT-Concern
18:00 – 19:00

Workspace Management pakt het stokje op dat Microsoft laat vallen

Deze sessie laat zien wat Workspace Management is en wat de voordelen zijn voor de IT organisatie en medewerkers. Na deze sessie heb je antwoord op de volgende vragen:

Waarom is profile management belangrijk? Welke oplossingen biedt Microsoft? Wat zijn de tekortkomingen van de Microsoft oplossingen en waarom is aanschaf van een 3th party oplossing dus vaak noodzakelijk?

Pim van de Vis Pim van de Vis gebruikt zijn ervaring als consultant om technische presentaties te geven over Microsoft producten. Pim heeft veel ervaring met Microsoft infrastructuren en focust op alle aspecten van virtualisatie en management producten zoals UE-V, Hyper-V, App-V en System Center.Pim van de Vis is consultant/architect bij Immidio en helpt klanten en partners met het ontwerpen trainen en implementeren van Flex+.Pim is bereikbaar via Twitter: @pimvandevis
19:10 – 19:55 RES – Remove Desktop Complexity (sponsor sessie)The easiest way to reduce the complexity of managing access, security and usability of services in hybrid desktop environments Jasper van Westen Jasper heeft meer dan 17 jaar ervaring op het gebied van enterprise architecture, server virtualisatie, applicatie virtualisatie, systems management, workspace management, application provisioning, server-based computing en security. Hij heeft zijn ervaring opgebouwd bij o.a. CDG Europe, Tech Data en Azlan. Als Senior Product Manager is Jasper medeverantwoordelijk voor de productstrategie van RES Software.
Jasper van Westen is te volgen op twitter via @JaspervanWesten
20:05 – 21:05 HTTPS Client communication and IBCMTo be able to perform Workspace Management you also may need to support workgroup clients or clients connected through the Internet. This will be a deep dive going into how Internet Based Client Management works in Configuration Manager. Some items covered:Configuring the certificates:

  • Clients
  • Web Server
  • Distribution Points

Reverse Proxy:

– Setup TMG Rules for reverse proxy for Management Points, WSUS (SUP), DP, Application Catalog

SSL Bridging:

– Demo the process and flow of SSL bridging in TMG

Communication:

– Demo the communication from Configuration Manager clients to internet facing site system roles

Clients:

– Demo how to management workgroup clients over the internet

Jason SandysJason Sandys, ConfigMgr MVP, is currently a Technology Evangelist and Principal Consultant for Catapult Systems Inc, and has nearly 20 years of experience in a wide range of technologies, environments, and industries with extensive knowledge in implementing and supporting all things SMS and Configuration Manager beginning with SMS 2.0.Jason is also active in the online support community, is a co-author of System Center 2012 Configuration Manager Unleashed (Sams 2012), was a contributing author to System Center Configuration Manager 2007 Unleashed (Sams, 2009), and is a frequent presenter at Microsoft TechEd, MMS, and various nation-wide user-groupsJason can be reached via @JasonSandys
21:05 – 22:00______________ Afsluiting en Borrel_____________________________________________

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel hier in: http://wmug-2014-05.eventbrite.nl/ ! Tot 8 Oktober!