Windows Management User Group

Volgende WMUG NL Bijeenkomst op 9 december

Op dinsdag 9 december organiseert de Windows Management User Group Nederland wederom een avond vol interessante sessies. Het thema van deze avond is cloud. Voor deze avond kunnen we melden dat het ons wederom is gelukt om zeer interessante sprekers vast te leggen, namelijk Ronald Beekelaar, Kees Baggerman en Robert Bakker. De bijeenkomst wordt gehouden bij PROXSYS in Gorinchem welke tevens het eten en de afsluitende borrel voor ons verzorgd.

17:00 – 17:50 Ontvangst / Eten proxsys
17:50 – 18:00 Kick-off Kick-off PROXSYS
18:00 – 19:00 Hosting hands-on-lab en demo omgevingen in Hyper-V en Azure.

In deze sessie zal Ronald Beekelaar van Virsoft Solutions uitleggen hoe Virsoft online hands-on-lab, training en demo omgevingen beschikbaar stelt aan honderden klanten over de hele wereld. Virsoft heeft eigen datacenters met Hyper-V servers vanwaaruit deze omgevingen beschikbaar worden gesteld. Daarnaast verzorgd Virsoft ook het hosten van lab en demo omgevingen vanuit Microsoft Azure. Ronald zal in de sessie bespreken hoe de hosting oplossing is gebouwd, en welke moeilijkheden en/of beperkingen daarbij overwonnen moeten worden.

Ronald Beekelaar

Ronald Beekelaar is oprichter van Virsoft Solutions, en sinds 2004 Microsoft MVP in Virtualization Technologies (Hyper-V). Hij was zelfs wereldwijd de eerste virtualization MVP. Met eigen Hyper-V datacenters in Amsterdam en Seattle, biedt Virsoft toegang to honderden training en demo omgevingen aan klanten in Europa, de VS en Latijns Amerika. Ronald is een bekende spreker op conferenties over virtualizatie, beveilging of infrastructuurontwerp.

19:10 – 19:55 Deployment van Microsoft Private Clouds met Nutanix web-scale technology

In Juni werd Nutanix door Microsoft gevalideerd als Fast Track Private Cloud partner. In de afgelopen maanden zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van Private Cloud deployments tussen Microsoft en Nutanix als onderliggend platform. In deze sessie zal Kees uit de doeken hoe de combinatie van Microsoft(o.a. Azure Pack) en het Nutanix web-scale converged infrastructure platform nieuwe mogelijkheden en voordelen biedt voor Microsoft omgevingen.

Kees Baggerman, Nutanix

Kees Baggerman works at Nutanix as Senior Performance and Solutions Engineer. Before starting at Nutanix his main areas of work were migrations and implementations of Microsoft and Citrix infrastructures, writing functional/technical designs for Microsoft infrastructures, Microsoft Terminal Server or Citrix (Presentation Server/ XenApp, XenDesktop and NetScaler) in combination with RES Workspace Manager and/or RES Automation Manager. The Performance and Solution Engineering team is responsible for all best practises, sizing and reference architectures based on Nutanix infrastructures.

20:05 – 21:05  CloudOS

Beschrijving volgt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

robertbakkerRobert Bakker is Technical Evangelist bij Microsoft Nederland.Inmiddels alweer 17 jaar geleden (“Ja, uit de tijd dat Windows nog op floppy’s uitgebracht werd”) is Robert zijn IT-carrière gestart als een consultant voor het bouwen en ontwerpen van complexe Microsoft omgevingen bij enterprise klanten. In 2005 is Robert bij Microsoft gaan werken en met plezier bijgedragen in verschillende rollen in de organsatie, meest recent als een Solution en Technology Specialist voor klanten in de centrale overheid.Robert praat graag over de impact van technologie op zowel een macro als een microniveau – van de missie en strategie van Microsoft op het gebied van Datacenter en (hybride) Cloud tot meer inhoudelijke discussies over toepassing van technologie in het datacenter. Robert heeft een natuurlijke affiniteit met zo ongeveer alles waar een stekker aan zit. (Daarnaast gepassioneerd door straatfotografie en altijd op zoek naar een mogelijkheid om iets te doen met zijn technische creativiteit) en is geïntrigeerd door de context van technologie, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Robert nodigt je graag uit voor een goed gesprek.
21:05 – 22:00______________ Afsluiting en Borrel_____________________________________________

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel hier in: http://wmug-2014-06.eventbrite.nl/ ! Tot 9 december!