Windows Management User Group

Aankomende Community evenementen in Nederland

De aankomende tijd vinden er in Nederland enkele community evenementen plaats die we graag met jullie willen delen. Community evenementen zijn immers de evenementen waar je kennis kan halen en ervaringen uit kan wisselen met andere IT Pro’s.

De evenementen die we bij jullie onder de aandacht willen brengen zijn:

  • Windows Management User Group bijeenkomst 3 op 15 Juni bij Pink Elephant
  • System Center Summer Night 2016, georganiseerd door de System Center User Group Nederland
  • Diverse evenementen gehost door iSense ICT Professionals
  • Minimalism in Windows Server event

Windows Management User Group bijeenkomst 3 op 15 Juni bij Pink Elephant

image_thumb.pngOp Woensdag 15 juni aanstaande organiseert de Windows Management User Group Nederland haar 3e evenement van dit jaar. Deze keer zijn we te gast bij Pink Elephant in Naarden. Het thema van de avond is System Center Configuration Manager en we hebben sprekers uit de USA en Zwiterland om hierover bij te praten. Meer informatie hierover op onze website: http://wmug.nl/2016/05/06/volgende-wmug-nl-3-bijeenkomst-op-15-juni-bij-pink-elephant/

System Center Summer Night 2016, georganiseerd door de System Center User Group Nederland

Op donderdag 23 juni aanstaande organiseren onze collega’s van de System Center User Group Nederland hun jaarlijkse System Center Summer Night.

http://i1.wp.com/www.scug.nl/wp-content/uploads/2016/05/SCUG.6001_summer_night_bbq_V01.png

Naast keynote spreker Andrew de la Haye heeft de organisatie een groot aantal Microsoft sprekers, Microsoft MVP’s en experts bereid gevonden om te komen spreken tijdens de System Center Summer Night. Een gevarieerd programma met maar liefst 9 sessies, uiteenlopend van Azure Stack tot The Modern Workplace, Incident response team tot Infrastructure as Code en van Configuration Manager Sneak Preview tot een blik op de toekomst van het internet!

Naast al deze interessante sessies wordt na afloop tevens een BBQ aangeboden aan de deelnemers.

Inschrijven en meer informatie is te vinden op de volgende pagina: http://www.scug.nl/events/programma-system-center-summer-night-2016-bekend/

Diverse evenementen gehost door iSense ICT Professionals

In Februari dit jaar waren wij te gast bij iSense ICT Professionals in Gouda. iSense host met enige regelmaat evenementen voor Developers en IT Pro’s en we willen hun programma voor de aankomende tijd graag met jullie delen.

iSense

Windows 10 Security Unleashed

02-06-2016

Locatie:Hoofdkantoor iSense, Gouda

Haal jij alles uit de nieuwe security features van Windows 10? Wil je weten wat er allemaal mogelijk is aan security in de nieuwste editie van Windows? Oftewel is jouw organisatie goed beveiligd sinds de update? Raymond Comvalius (MVP) laat je op 2 juni zien wat er nieuws, wat er wel en niet kan, welke issues Microsoft heeft opgelost en hoe je dit in de dagelijkse praktijk toe kunt passen.

The Future of BI and Big Data

07-06-2016

Locatie:Hoofdkantoor iSense, Gouda

Big Data en Bussines Intelligence worden binnen ieder bedrijf steeds vaker gebruikt. Waar oudere tools zich richten op data uit het verleden, zijn nieuwe analytische programma’s steeds beter in staat om te voorspellen. Verschillende methoden om real time data te verzamelen en te analyseren maken het mogelijk om risico’s en gedrag direct in te schatten. Tot niet al te lang geleden had je voor dergelijke voorspellingen en analyses statistici en een team van analisten nodig. Door de huidige tools is het veel toegankelijker om zelf te gaan analyseren. 7 juni vertelt Jeroen ter Heerdt (Data specialist) alles over de nieuwste ontwikkeling en zal aan de hand van voorbeelden zijn ervaringen delen.

Coding with your Kids

09-06-2016

Locatie:Hoofdkantoor iSense, Gouda

Wil jij jouw kind leren programmeren? In de toekomst is kunnen programmeren waarschijnlijk net zo belangrijk als goed Engels kunnen praten. Op donderdag 9 juni houdt Fons Sonnemans (MVP) een Coding Class. Samen met Fons kan jij jouw kind de basis van het programmeren laten ontdekken. Is jouw programmeertalent tussen de 9 en 15 en wil hij/zij alles weten over de ‘achterkant’ van apparaten. Kom dan samen naar deze leerzame middag met Fons!

PowerShell Unbound – Tips ‘n Tricks

16-06-2016

Locatie:Hoofdkantoor iSense, Gouda

Wil jij het uitvoeren van taken op Windows servers makkelijker laten verlopen? Ben je al bekend met PowerShell? De tool die niet meer weg te denken is voor alle Microsoft engineers en beheerders; PowerShell. Powershell is inmiddels een begrip, op vele miljoenen computers geinstalleerd. Deze sessie op donderdag 16 juni bevat tips, tricks en humor. De meeste zullen een praktische insteek hebben, sommige verbeteren performance en andere zijn simpelweg leuk. Jeff Wouters (Neerlands PowerShell Guru) zal deze presentatie verzorgen.

22 juni: de HoloLens bij iSense!

22-06-2016

Locatie:iSense hoofdkantoor, Gouda

De HoloLens is in Nederland! De nieuwste ontwikkeling op het gebied van Virtual Reality. Op woensdag 22 juni presenteert Dennis Vroegop de HoloLens bij iSense. Tijdens deze sessie worden er veel voorbeelden gebruikt en natuurlijk laat Dennis zien hoe je software voor de HoloLens bouwt. Visual Studio komt uitgebreid aan bod en de tools die Visual Studio biedt om Virtual Reality apps te bouwen. Daarna bouwen we direct een app die we deployen naar de HoloLens.

Open Source Cross-Platforms Apps ontwikkelen

23-06-2016

Locatie:Hoofdkantoor, iSense Gouda

Wil jij een cross-platform mobiele applicatie ontwikkelen? Ga je dit doen met JavaScript of C#? Wil je weten wat er allemaal mogelijk is door gebruik te maken van één framework? Kom dan naar de Seminar van Timmy Kokke die je laat zien hoe je met Apache Cordova een cross-platform applicatie maakt.

Minimalism in Windows Server event

Op 22 Juni aanstaande host Ajilon IT een evenement in Leerhotel het Klooster in Amersfoort. Sander Berkouwer en Jeff Wouters, beide Microsoft Most Valuable Professionals (MVPs), nemen u 22 juni ( 16.30 – 22:00 )mee op de wonderlijke reis die Microsoft de afgelopen jaren heeft afgelegd om Windows Server meer te laten kunnen doen met een mindere footprint.

Meer information over het evenement: https://dirteam.com/sander/2016/05/18/im-hosting-a-minimalism-in-windows-server-event-with-jeff-wouters-and-ajilon/