Windows Management User Group

Programma 4e WMUG NL bijeenkomst voor 2016 op woensdag 14 September a.s. bekend

Zoals eerder aangekondigd organiseert de Windows Management User Group Nederland op woensdag 14 September a.s. weer een community bijeenkomst. Dit keer zijn we te gast bij IT-Concern in Gorinchem.

Kaarten zijn nog steeds gratis verkrijgbaar via Eventbrite: http://wmug-2016-04.eventbrite.com/

Het programma is als volgt:

16:00 – 16:20 Ontvangst:

IT-Concern

Stationsweg 39

4207 AA Gorinchem

IT-Concern
16:20- 16:30 Kick-off WMUG NL & IT-Concern
16:30 – 17:30 Titel: Protect yourself from Ransomware with microsoft-only tools

Abstract: Ransomware is er in diverse varianten en worden steeds beter. Er hoeft maar één gebruiker de fout te maken om een groot gedeelte van de bestanden van een bedrijf te ‘locken’. Met als gevolg dat de ICT afdeling alles uit zijn handen kan laten vallen om alles terug te draaien.

Hoe mooi zou het zijn dat je met een paar eenvoudige handelingen het aantal Ransomware besmettingen naar ‘0’ kan krijgen, zonder daar diverse investeringen voor te doen, gewoon door de bestaande Microsoft tooling daarvoor in te zetten ? In deze presentatie de antwoorden op die vragen.

Spreker: Erik Loef
erikErik Loef is sinds 1998 werkzaam in de IT branche. Begonnen als web/applicatie ontwikkelaar voor en tijdens de studie Computer Science aan de TU/e, na afronding hiervan heeft hij de focus verlegt op het beveiligen en beheren van complexe netwerk infrastructuren. Werkzaam als Technisch Directeur van PROXSYS en de drive om de kennis en ervaring van de afgelopen jaren niet alleen met klanten te delen maar ook met IT Pro’s op diverse kennis evenementen.
17:30 – 18:30 Eten, aangeboden door IT-Concern
18:30 – 19:30 Title: SQL Server Troubleshooting voor Windows Administrators, tips & tricks van een old-school DBA

Abstract: SQL Server is een halffabrikaat, nooit een op zichzelf staande oplossing. Het is dan ook erg moeilijk om met een “one size fits all” best practice te komen voor het inrichten, beheren en tunen van je databases.

Als IT Pro heb je veel te maken met 3rd party applicaties en is het meestal niet mogelijk om queries aan te passen of extra indexen te gebruiken. En is dat wel het probleem? Of heb ik gewoon te weinig geheugen in de VM?

Ingehuurde database experts kijken naar je systeem en weten als het goed is redelijk snel waar de pijn zit, maar hoe doen ze dit? Waar kijken ze naar?

In dit uur duiken we in mijn wereld en laat ik zien welke tools we gebruiken, maar nog belangrijker, waarom!

We bekijken een deel van de internals om te snappen hoe SQL Server ons kan vertellen waar hij het meest op zit te wachten.

Kortom, een deep-dive, maar gericht op het opdoen van kennis die in de praktijk toepasbaar is.

 

Spreker: André Kammanamdre-300x300

André Kamman is een DBA en SQL Server Solutions Architect voor CloudDBA. Hij heeft in de loop der jaren vele duizenden databases beheerd, gemigreerd, getuned, etc. Hij is tegenwoordig een groot fan van Powershell. André is een Microsoft Data Platform MVP, PASS Holland Chapter Leader (Nederlandse SQL Server gebruikersvereniging) en mede-organisator van SQL Saturday Holland

19:30 – 19:45 Korte Pauze
19:45 – 20:45 Title: Windows Security – A new perspective in windows protection

Abstract: Whats new in security with Windows 10 including enterprise protection EMS and RMS along with Bitlocker including credential guard and device guard showcasing best practice combinations in protecting the workspace from advanced threats including ATA

Spreker: Adnan Hendricks
AdnanAdnan is a Microsoft Technology Lead Learning & Infrastructure Architect, Microsoft MVP, MCT (Regional Lead for Netherlands) and a member of the Microsoft Springboard Technical Expert Panel. Implementing core solutions with focus on Windows Client and Server, System Center and, his personal favorites, Deployment & Virtualization along with User Workspace Experience. As an international speaker he often spends his time assisting and speaking at IT community events.
20:45 – 21:30 Borrel en de kans om nog even na te praten met de sprekers en deelnemers